Bij Sterkstokers denken we altijd "out off the box". Als voedingtechnologen, moesten we verschillende technieken combineren zoals fermenteren zonder alcohol en distillatie op zowel klassieke manier als op de nieuwste manieren. We zochten twee jaar lang en pas afgelopen zomer kwamen we met de laatste inzichten tot een doorbraak. Met vacuüm distillatie konden we het kookpunt van water verlagen tot 60°C.
Recept
33 Botanicals:
Onze botanicals komen van heel de wereld. En uit onze tuin. Van paardenbloemen, salie, tijm tot piment, alsem, saffraan, bergamot enz. De selectie was een van de moeilijkste keuzes. Door te experimenteren ontdekten welke kruiden ook zonder alcohol hun bijdrage geven aan de intense smaak.
Mandarijnschillen worden geroosterd en gedroogd. Zodat de wrangheid mooi transformeert naar een balans van fruitigheid en bitterheid.
Van de iris gebruiken we de gedroogde wortels. Ze zorgen mee voor de "body" in onze spirit.
0,0% alcohol: