Funkelicious

We Gaan tot het uiterste

The Real thing in Antwerp

Begin juni lanceren we ons 2de project van het jaar. Ook deze keer trachten we een origineel concept te lanceren waar we iedereen mee kunnen bekoren. Culinair overal aanwezig gaan we trachten te bekomen met een authentiek gerecht. Volg zeker onze facebook pagina om onze lanceren zeker niet te missen.

Project 2022

2022 starten we met een hoop nieuwe plannen & projecten , dit jaar breiden we onze producten & diensten uit . Er zullen enkel nieuwkomers zijn zoals onze Limited Edition Gin , een exclusieve Catering Formule & een nieuwe samenwerking waar we iedereen mee gaan verrassen . Tot slot zullen we enkele aanpassingen doen aan onze bestaande website .

Ook in 2022 zijn we nog opzoek naar nieuwe teamleden om onze service en diensten te kunnen verbeteren en jullie ten alle tijden te kunnen bedienen. Dit jaar streven we weer naar een Five Stars service. Met enkele nieuwe gerechten en mogelijkheden zijn we ervan overtuigd om deze Five Stars weer te kunnen verdienen.

Dit jaar richten we onze pijlen op THE BIG CITY vs THE BIG APPLE, een project waar we iedereen gaan laten proeven hoe je een snelle hap op straat kan omtoveren in een waar genot.

We worden meer mobiel. Ook het gamma aan materiaal krijgt een update, zo gaan we in 2022 investeren in een NIEUWE GinBar en enkele kleinere BBQ modules. Ook onze uitstraling zal in een nieuw jasje gestoken worden. 

We geven het vorm

Project 2022 begint vorm te krijgen 

De eerste maanden van het nieuwe jaar hebben we reeds hard gewerkt om ons project een naam te geven. Na een moeilijke zoektocht zijn we eruit en als ik we zeggen betekent dat ook dat we onze partner in project 2022 kunnen onthullen.

Smoke On Wheels & Goodie Foodie Ontbijtrestaurant uit Antwerpen starten FUNKELICIOUS. 

Goodie Foodie 


Wat kan je de komende maanden verwachten van FUNKELICIOUS 

GROTE OPENING 2 APRIL 2022

Na een lange zoektocht hebben we onze plaats gevonden . Een leuk gezellig pand in het hartje van Maria Ter Heide (Brasschaat) Bredabaan 1067 is de plaats waar we elkaar vanaf april kunnen ontmoeten en vooral waar jullie kunnen genieten van onze heerlijke gerechten. 

Door onze samenwerking met Goodie Foodie Antwerpen hebben we de mogelijkheid om onze service over heel de dag te spreiden . Wat betekend dit concreet Goodie Foodie Brasschaat zal jullie overdag verwennen met hun overheerlijke Sweet & Salty pancakes of Bagels met trendy en vooral lekkere ingrediënten. Heerlijke verse koffie of een thee zal tijdens een ontbijt zeker niet ontbreken. 

Smoke On Wheels zal in het zelfde pand een eigentijds restaurant openen maar dit onder de naam             Maison A Deux, waar je tijdens een gezellige avond kan komen genieten van onze heerlijke gerechten.

Wat je zoal kan verwachten van Maison A Deux heerlijk genieten van eigen merk label Smoking Gin of een heerlijke aperitief van onze wijn partner Milamores wine experience. Een eigentijdse menu combinatie met een Surf & Turf als basis. Tevens zullen wij onze Take Away & Delivery  vanuit Maison A Deux organiseren.

Uiteraard blijven we Smoke On Wheels BBQ Catering uitbaten in zijn beste vorm en op lokatie van onze gasten. Ook dit jaar hebben we onze diensten verreikt met extra middelen zoals onze mobiele Ginbar van Smoking Gin & een tal van nieuwe gerechten en formules.

Tot slot gaan we trachten Antwerpen City te veroveren met onze Mobiele Funkelicious HotDog bakfietsen die je over heel Antwerpen gaat kunnen terug vinden. Een snelle lekkere snak die in een hip en trendy jasje zal verkocht worden over heel Antwerpen.


s Ochtends is het een ontbijtbar, 's avonds een restaurant: horecazaken delen hetzelfde pand, hetzelfde personeel én dezelfde ingrediënten

BRASSCHAATDe Bredabaan in Maria-ter-Heide (Brasschaat) is een nieuw horecaconcept rijker: twee ondernemers delen er niet alleen hetzelfde pand, maar ook hetzelfde personeel en waar het kan dezelfde ingrediënten. 's Ochtends kun je er terecht in Goodie Foodie van Wioletta Ozga, waarna het na sluitingsuur wordt omgetoverd tot restaurant Maison a Deux van Michel Salen (42). "Alleen ondernemen is een groot risico in deze tijden. Als je de kosten kan verdelen, is de stap veel makkelijker te zetten", aldus het duo.

Ewoud Meeusen 07-04-22, 18:39 Laatste update: 08-04-22, 12:20

Beide uitbaters beschikken over de nodige ervaring. Een achttal jaar geleden introduceerde Wioletta de Amerikaanse pancakes in Antwerpen met haar lunch- en ontbijtbar Goodie Foodie op de Vrijdagmarkt. Ook bagels zijn er populair. Met Smoke On Wheels heeft Michel zijn eigen cateringbedrijf voor barbecue in de Amerikaanse stijl. Ze leerden elkaar kennen in Zuid-Frankrijk, toen Michel op bezoek kwam bij de partner van Wioletta. "Tijdens een etentje zijn we over onze eigen ondernemingen beginnen praten. Heel de nacht hebben we doorgebabbeld. 'It started as a joke', maar 's morgens waren we al het idee van twee horecazaken onder één dak aan het uitwerken", zegt Michel.

Open keuken

"In Antwerpen zit Goodie Foodie altijd vol. Ik kan daar niet meer uitbreiden. Al zit ik niet graag stil of vast", vertelt Wioletta. Ze twijfelde dan ook niet toen Michel het leegstaand pand op de hoek van de Bredabaan, de Brechtsebaan en het Zegeplein in Maria-ter-Heide voorstelde als gedeelde locatie. "Ik woon al elf jaar in Maria-ter-Heide. Er is hier toch wel nood aan een eetgelegenheid", aldus Michel. "Op amper drie weken tijd hebben we het hier eigenhandig ingericht. Het wat industrieel en trendy interieur met een open keuken past zowel bij het concept van Goodie Foodie als dat van Maison a Deux. We hebben 24 plekjes."

We gebruiken heel wat dezelfde producten. Al bereiden we die op een andere manier. Je moet daarbij inventief zijn. Met een tomaat of avocado kan je heel veel doen

Wioletta en Michel

Bagels als hamburgerbroodjes

Het aanbod van Goodie Foodie in Antwerpen wordt doorgetrokken naar Brasschaat. Maison a Deux focust zich op het Amerikaanse idee van surf en turf. Het restaurant laat de kaart wat variëren, al baseert ze zich steeds op de menu van de ontbijt- en lunchbar. "We gebruiken heel wat dezelfde producten. Al bereiden we die op een andere manier. Je moet daarbij inventief zijn. Met een tomaat of avocado kan je heel veel doen", klinkt het. "De hamburgerbroodjes van Maison a Deux zijn bijvoorbeeld de bagels van Goodie Foodie. Als de bagels met zalm het heel goed doen, gaat zalm ook terugkomen in de voorgerechten bij het diner. We willen zo weinig mogelijk verspillen."

Terwijl je kan komen ontbijten en lunchen van maandag tot en met vrijdag en op zondag, is dineren enkel mogelijk op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond. Vooral vrijdag en zondag is de organisatie dus cruciaal. "We voorzien steeds een aantal uur pauze. Op vrijdag sluit Goodie Foodie bijvoorbeeld om 15 uur, waarna Maison a Deux opent om 18 uur. De mise-en-place voor de avond start al wel omstreeks 14 à 15 uur. We delen ook het personeel, wat maakt dat zij soms tijdens de dag al wat kunnen voorbereiden."

Trendsetter

Of Wioletta en Michel denken dat hun concept, Funkelicious gedoopt, ingang zal vinden in de horecawereld? "Het is een primeur. We denken wel dat we een economische trendsetter kunnen zijn. In het begin zijn er steeds wat kinderziektes, al merken we dat er nog meer voordelen aan zijn dan dat we oorspronkelijk dachten", zeggen ze. "We zijn zelf trouwens al bezig aan het volgende concept. Funkelicious stopt hier zeker niet, want we zitten nog boordevol ideeën."